joi, 20 iulie 2017

Un altfel de genocid

 De când societatea românească se minte singură că ''s-a repus pe picioare'', două mari crime s-au produs împotriva ei: drogurile legale și Biserica Ortodoxă Română. Una care a ciuntit mii de minți lucide ale unei generații și pentru care nu a plătit nimeni și una care macină orice urmă de frumos și imaculat în mentalul colectiv. Desigur, tot fără să existe vinovați!


 Cel mai mare rău făcut de Biserica Ortodoxă Română este că, învelită în veșmântul politicianului parșiv de la sfârșit de secol XIX, s-a autoproclamat reprezentanta zonală a lui Dumnezeu. Un fel de parlament divin, care votează legi morale și setează limite de toleranță. Băieții ăștia de la conducere se văd un fel de ''Ambasada Edenului în România'', falsul pios cu care privesc în gol a profunzime nătângă te fac să crezi că prin septembrie urmează să primească vizita oficială a Sfântului Andrei sau a vreunei căpetenii a cetelor de heruvimi, să se asigure că pachetul legislativ impus de Dumnezeu s-a aplicat întocmai în teritoriu.

Văd o știre care mă scârbește până la gustul fierii, resimțit pe limbă din plin. ''Încă un scandal tulbură Biserica Ortodoxă Română''. Un titlu atât de bombastic, de senzațional, de zici că se transmitea în direct o a doua crucificare. Nu văd unde este șocul! Da, încă un ''ambasador al Domnului'' este dovedit pedofil și homosexual. Unde e șocul? Eu întreb, eu răspund...în mintea celor care ÎNCĂ mai cred că biserica este despre Dumnezeu. Și sunt destui...

Și destui sunt cei care zic de tineri că ''sunt atei''. Normal că sunt atei! Cum să nu fie atei când voi permiteți asemănarea conceptului de ''Dumnezeu'' cu pedofili îmbrăcați în aur și palate cu clopotniță demnă de Strehaia? Asta e crima făcută de B.O.R., în complicitate cu presa și formatorii de opinie români, au răpit ideea de Divin din mintea generațiilor tinere. Și a fost simplu! Ia să desființăm instituția asta de tip mafiot și să asemănăm ideea de Dumnezeire cu căbănuțele modeste, dar primitoare, din vârfurile munților, unde te găzduiesc cu mare căldură niște bătrânei cu glas stins, dar cu o pace liniștitoare în el, ia să asemănăm ideea de Dumnezeu cu bucățica de pâine coaptă de ei, pe care o împart cu căldură cu oaspeții, ia să asemănăm divinul cu peisajele minunate din munții și pădurile noastre semi-virgine. Suntem corporatiși, relaționiști, IT-iști, manageri, mecanici, șoferi...suntem condamnați la betoane și dominați de stres, am îmbrățișa cu drag această idee de divinitate.

Dar mercenarii ăștia au distrus orice frumusețe, orice șansă la pace interioară și la identitate națională. Dumnezeu nu e despre a fi sau a nu fi gay, e despre picătura aia din tine care te face să nu vrei să calci cu mașina un porumbel. Nu e despre a ține sau nu post, este despre a fi suficient de înțelept încât să ai un regim echilibrat, bazat pe produse naturale, nu chimice. Nu este despre ''a readuce pe calea corectă pe cei ce se opun dogmei cu altă dogmă'', ci despre a le respecta dreptul la opinie. Nu e despre război, nu a fost niciodată.

Știți care este diferența dintre înțelepți și proști? Un călugăr shaolin, un pusnic ortodox, unul catolic, unul arab și unul evreu, se vor respecta, se vor binecuvânta și se vor omeni reciproc, atunci când unul va fi în nevoie. Iar proștii? Fac cruciade, atentate, se denigrează și pornesc războaie. Că-i zici Alah, Budha, Isus, Shiva sau Big Bang, atingerea soarelui sau adierea ușoară a vântului pe piele e la fel de plăcută pentru tine, cum e și pentru vrabia de pe ram. Lasă-i și ei șansa aceluiași soare și ambii veți fi la fel de divini.

Asta e marea crimă, generațiile noastre au fost vitregite de divin și ni s-a distrus toată frumusețea imaginii create de părinții și bunicii noștri. Ludicul s-a stins, au stabilit etaloane pentru moralitate și cinste și în loc să traducă mitul Divinității în frumosul la care putem accede, au incendiat orice urmă de inocență cu nebunia megalomană a lui Nero.

La fel de creștinește ca și atitudinea BOR vă întreb și eu: cum să-i ierți și să nu vrei să-i pedepsești?

Pace-n sine și nu uitați că...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu